Thursday, September 13, 2012

Alam pekerjaan........


start 2/7/2012.......aku mula menduduki dialam perkerjaan......waaaaaa.........rupa-rupanya dh habis alam pembelajaran aku.......weeeeeeee~~~

dh jenuh gi 5 interview nk cari kerja........semua nya nk cri yg dh ada experience kerja.....memang x der peluang la nk kerja klu nk cri experience jer....rasa macam dh give up....last-last ada dapat call, dapat kerja kt kilang JBCOCOA......waaaa....aq gi temu duga untuk position tecnichen production,aq ingt tecnichen production ni sama la mcm tecnichen electrical yg lain....kira ok la tu......wat ada pengalaman kerja kan.....

start hari isni 2/7/2012........aq masuk kerja not bad la,daftar masuk semua.....pas HR bagi brefing semua.....aq di pas plk kt supervisor nama dia izan....waaa...muka mcm garang jer dia ni......tpi x ber lex jer dulu...aq pun dibawak la gi dipartment aq....aq dimasukan dekat deparment DEGUMMING....apa binatang pun aq x taw.......masuk-masuk jer dipartment dh nk kena pakai head cover..waaa dh mcm doktor bedah plk...hihihihihihihi....biasa la keja kt kilang makanan....highin dia tinggi cikit.....so dh msk kena cuci tanggan semua......gi kat deparment aq...waaa.......besor jgk..aq tgk ramai owg dok kat kerusi mengadap komputer jerr....dh mcm kat CC la plk....

dipendekkan cerita tecnichen production ni bkn mcm tecnichen biasa......tapi ibarat mcm operator jgk....waaaaa..hampanya........mula la keja aq kat deparment tu.......diayak naik tangga 6 tingkat.....belajor pasal deguming area.....belajor tu belajor ni......3 hari jer kt department tu....last2...kena tukar deparment bru plk....aiyaaaa........apa pon x bolh........tukar gi department powder plk...kt cini keja ada senag cikit la....tapi......aaaaa ALLAH jerlah yg tahu perasaan ni......

anyware bnyak la yg aq belaja dri first job aq ni.......keja dh mcm nepal pn ada....keja kusut masai pun ada......keja cleaning pun ada....mcm nk nagis di watnya...bnyak erti2,masalah2,penyakit2...... just fikir kerja nk cari gaji yg halal jerlh yer.... ikutkan hati mcm dh lama nk berhenti..tapi,stay dulu la, tu pun pakal jer nk bayor duit motor.....sabor jerlah......belajar dari pengalaman......t klu dh dpt job baru kira boleh angkat kaki la.....ni pn gaji bayor ikut sijil jer...hampeh....so pas ni jgn la memilih sngt cari kerja...tapi agak2 jgk,klu keja x menentu pun x boleh........ok la nk smbung tdo dulu....mlm ni nk keja....... V_V






Monday, September 3, 2012

video

DET6A IN MEMORY.........

KENANGAN TIDAK SELALUNYA INDAH......
TAPI YANG INDAH ITU SELALU DALAM KENANGAN......

POLITEKNIK MERLIMAU MELAKA

YA ALLAH,JAGAKAN DIA....

hanya dirimu yang ku cinta
takkan membuat aku jatuh cinta lagi
aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

walau ku tahu kau tak sempurna
takkan membuat aku jauh darimu
apa adanya ku kan tetap setia kepadmau

Tuhan jagakan dia
dia kekasihku ’kan tetap milikku
aku sungguh mencintai
sungguh menyayangi setulus hatiku

walau ku tahu kau takkan sempurna
takkan membuat aku jauh darimu
apa adanya ku kan tetap setia kepadmau

Tuhan jagakan dia
dia kekasihku ’kan tetap milikku
aku sungguh mencintai
sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
dia kekasihku ’kan tetap milikku
aku sungguh mencintai
sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
dia kekasihku ’kan tetap milikku
aku sungguh sungguh mencintai
sungguh menyayangi setulus hatiku